Cal Gorina és un espai d’acollida d’activitats transformadores: socials, polítiques i culturals . L’entitat està formada per 3 modalitats de participació: Els col·lectius, les activitats i les individualitats.

COL·LECTIUS

Són els grups que impulsen la casa. Actualment hi ha un total de 5 i es presenten de la següent forma:

Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)

La Plataforma d’afectats per la hipoteca vol ser un lloc de trobada, ajuda i acció de persones afectades per les hipoteques o per la impossibilitat d’accedir a un habitatge digne, i també de persones solidàries. A través de l’organització assembleària s’exposen els casos, s’ofereixen recursos pràctics útils i es preparen accions de denúncia i visibilització del problema.

Decidim Castellar

Decidim Castellar sorgeix impulsat des de la candidatura alternativa de l’Altraveu per Castellar, el Procés Constituent, Podem, EuiA i persones a títol individual. Aquesta unió té l’objectiu de treballar per plantejar una alternativa a l’Ajuntament de Castellar del Vallès a través de la política ciutadana. Decidim Castellar organitza trobades quinzenals, el primer dissabte de mes, i són obertes a la ciutadania. En aquestes trobades es van definint les línies polítiques del partit.

Cooperativa de serveis “Re-vaixella”

Revaixella és una iniciativa ecològica que consisteix en el lloguer de plats, gots, coberts i tot tipus d’estris necessaris per a la celebració d’un àpat. Revaixella s’encarrega de la neteja i inclús, si es vol, del transport.

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat de reduir l’ús de les vaixelles de plàstic d’un sol ús, aportant una alternativa reutilitzable.

Revaixella és un projecte que fomenta l’ecologia, la reutilització i la qualitat i comoditat dels àpats socials.

Cooperativa de consum “El Farcell”

El Farcell és una cooperativa de consum responsable. Som un grup de famílies que ens hem autoorganitzat per tal de poder consumir tot tipus de productes (tant alimentaris, com cosmètics i productes de neteja) seguint uns criteris compartits que no es prioritzen en els establiments comercials convencionals del poble. Aquests criteris de forma molt resumida són:

– Consumir productes de proximitat

– Consumir productes procedents de projectes d’economia social. –

-Consumir productes elaborats o produïts amb mètodes o processos respectuosos amb el medi ambient i amb la salut.

-Consumir productes amb el mínim d’emboltoris, reduint així al màxim els residus.

-Comprar directament als productors i productores d’aquests productes.

Assemblea Llibertària

L’Assemblea Llibertària és un espai de participació política al marge de les institucions.

Creiem que l’Estat, en totes les seves formes, és una eina de repressió i de saqueig a la població. Es per això que plantegem una forma d’organització política fóra d’elles: de manera horitzontal; tenint la participació activa com a eix vertebrador. L’ideari construït entre tots i totes les participants contempla valors com l’ecologisme, el feminisme o la solidaritat.

El nostre àmbit d’actuació és principalment local.

 

ACTIVITATS

Són grups que omplen la casa de d’actes. No estan lligats amb l’organització de la Cal Gorina, però han triat trobar-se aquí perquè comparteixen els valors que es difonen. Actualment els grups d’activitats que donen vida a la casa són:

-Ioga
Dilluns 19h–20h o de 20h–21h
– Gimnàs de manteniment
Dilluns, dimarts i dijous de 9h–10h.
– Grup de conversa en Català:
Dimecres de 17.30h–19h
– Grup de conversà en Anglès:
Divendres 18h–19h
– Grup de Lactància materna:
divendres 10.30h–12h
– Grup de Defensa per a Dones:
Dissabte (cada 15 dies) 11h–13h.

 

INDIVIDUALITATS

Són persones que participen en l’elaboració de la programació de la casa, porten gestions indispensables per al seu correcte funcionament… però no participen de cap col·lectiu.

Anuncis
3 comments
 1. Jose Luis said:

  Hola!! acabo de conocer vuestro proyecto y me parece muy interesante, ke puedo suscribirme para ke me mandeis un correo con las actividades ke promoveis??
  Un saludo!!

 2. judith torredeflo said:

  Hola, dissabte vaig.passar.per.cal.gorina per.informar-nos sobre les.cooperatives.de.consum i sobre l’altreveu, ens van dir que en possessim en contacte.per.aqui.

  Gracies

 3. Bona tarda! Ara deu fer un mes, a través d’en Jesús Calabria, us vaig fer arribar una proposta per fer una xerrada sobre salut a Cal Gorina. Ho heu rebut? Em podeu donar una resposta? Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: