A qui pertany el carrer?

Ja fa 4 anys que des de Cal Gorina, per Festa Major, hem anat programant diferents activitats davant la nostra seu, al carrer Centre. Una de les accions que hem anat promovent i que volem que vagi creixent any rere any, és la de recuperar l’engalanament del carrer tal i com s’havia fet fa anys a molts d’altres carrers del nostre poble.

Malgrat aquesta voluntat de recuperar un dels senyals d’identitat més emblemàtics de la Festa Major castellarenca, se’ns han posat traves per aconseguir el permís per tallar el carrer tots els dies i hores de Festa Major.

parquimetre

L’excusa que sempre ens ha donat l’Ajuntament ha sigut que hi havia zona blava i SABA (empresa subcontractada que la gestiona) no permetia tallar el carrer les hores que aquesta és activa. Aquest any hem decidit parlar amb SABA i sabem del cert que aquesta decisió no depèn de SABA sinó del govern del PSC. I tot i sol·licitar la instància amb temps i dins de termini, i demanar reunions per tractar el tema, l’únic permís que se’ns ha concedit és per tallar el carrer només en l’horari que la zona blava no funciona.

No entenem que en dates tant especials com és la Festa Major no es permetin excepcions per part del govern en la gestió de la zona blava, com si que es fa (amb encert i bon criteri) per d’altres activitats com Carnaval o les festes de Nadal. Les entitats del poble, des de fa anys, són les que fan la major part de les activitats de la Festa Major, i l’engalament dels carrers era, és i ha de ser, una activitat de cohesió de poble, que alimenti la convivència i la coneixença entre veïns. A més, fomenta el sentiment de pertinença i fa única, especial i més espectacular la Festa Major.

IMG-20160913-WA0029
Per tots aquests motius des de Cal Gorina, reivindiquem el carrer com un espai públic de tots, i no com un lloc de gestió on l’Ajuntament prioritza l’empresa privada per sobre dels interessos de qui el paguen.

Aprofitem, doncs, per convidar a tothom a passejar pel carrer Centre durant la Festa Major, participar de les diferents activitats programades i donar suport a tota iniciativa i activitat organitzada per entitats del poble. Junts farem una autèntica Festa Major Popular.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s