La despesa dels Manel pels castellarencs (€!)

La despesa dels Manel pels castellarencs (€!)

El passat dissabte 10 de setembre el grup Manel va actuar dins del marc de la Festa Major. Aquest fet va tenir un gran ressò al poble perquè l’entrada del concert costava 16€, tot privatitzant una festa que hauria de ser popular. L’ajuntament va fer una inversió de 43.000€ per aquest esdeveniment. Des de Cal Gorina, considerem que la despesa per aquest acte és desproporcionada, tenint en compte que el gruix de les activitats realitzades per Festa Major van a càrrec de les diferents entitats del poble, donant vida al poble durant aquests dies senyalats i també durant la resta de l’any.

Malgrat que no es va cobrir ni la meitat de l’aforament previst, i que la majoria d’espectadors venien de fora de Castellar, el regidor de cultura Aleix Canalís va afirmar rotundament al Ple Municipal del 27 de setembre, que el balanç de l’esdeveniment no és positiu, “ÉS UN ÈXIT”. En definitiva la venda d’entrades i un patrocini privat van permetre recuperar uns 18.000€, deixant un balanç negatiu de 25.000€.

aqeusss

Aleix Canalís al centre de la fotografia és 2n Tinent d’Alcalde, Regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, d’Esports, de Cultura i Vocal de la Comissió de Planificació. També és membre de la Comissió de Govern del Consorci per la Defensa de la Conca del riu Besòs.

Des de Cal Gorina no compartim aquest model de Festa Major, que prioritza realitzar grans i costosos actes, com el concert de Manel, o el mapping en substitució del pregó, en detriment de potenciar i donar suport a les activitats organitzades per les entitats, ajudant a millorar el teixit associatiu i la participació popular.

Amb aquesta voluntat de reivindicar una Festa Major per a tothom, recordem que Cal Gorina va programar diferents activitats durant la Festa Major, que valorem molt positivament, i que xifres com les aquí mostrades, demostren que es fan més necessàries que mai, Per aquest motiu podem anunciar que l’any que ve des de Cal Gorina seguirem organitzant activitats per Festa Major, i convidem ja des d’ara, a tot aquell que hi vulgui col·laborar per a fer cada cop més gran la Festa Major Popular.

Finalment, la revelació d’aquestes dades evidencia un cop més un regidor de cultura amb poca vista i cap mena d’autocrítica. Al que li ha de quedar clar, que la seva, NO és la nostra Festa Major.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s