L’Actual fa difusió de la #FMPopular

A continuació us deixem amb la transcripció de la notícia de Marina Antúnez  sobre la Festa Major Popular publicada a l’Actual el 27 de juliol:

Cal Gorina convida a una Festa Major popular

L’entitat ha programat actes propis del 8 al 10 de setembre amb la intenció d’ampliar l’oferta festiva i arribar a tothom

Cal Gorina ha programat diverses activitats del 8 al 10 de setembre enmmarcades en la que han batejat com ‘Festa Major Popular’. “Ja fa temps que diverses persones de Castellar volíem tirar endavant una Festa Major més participativa, que recuperés coses que s’havien perdut, com per exemple, els carrers engalanats”, diu Carlos Murcia, de Cal Gorina. En aquest sentit, “Cal Gorina engalanarà el carrer del Centre durant la Festa Major per a recuperar aquesta activitat”, afegeix. Cal Gorina “vam començar a treballar ja fa temps en un projecte per a millorar mancances de la Festa Major per a fer-la més participativa”.

Murcia també subratlla que, enguany l’Ajuntament, ha programat el concert del grup Manel amb entrada de pagament de 16 euros, anticipada. “Ens va semblar malament perquè és el plat fort, es posen barreres en el concert principal de la Festa Major“. També apunta que “la regidoria de Cultura hauria d’haver consultat a la ciutadania quina idea de concert vol, quina música prefereix, perquè és qui, en definitiva, n’ha de gaudir”.

Per això, responent a la decisió presa per la regidoria, dissabte a les 23 h, Cal Gorina ha convidat el grup Toca-me-la, de Sabadell, que actuarà al carrer del Centre en format “karaoke – concert. “El grup porta instruments i toca les cançons que el públic els demana, de manera que fan música inclusiva perquè respon als diferents gustos de la gent”. Es tracta d’un grup musical que combina versions dels més diversos estils musicals amb karaoke cantat per membres del públic. La varietat musical d’aquest grup permetrà gaudir a tots els assistents a la festa per igual, sense discriminacions de gustos musicals. A més, amb la intenció de recuperar aquella Festa Major que fa tant que no veiem, el carrer estarà ben engalanat com ja feien abans alguns veïns als seus carrers i hi hauran jocs repartits per passar una estona divertida. Al concert hi haurà concurs de disfresses. Així, les persones que assisteixin vestides de Manel (barba, guitarró i camisa) obtindran un xarrup gratuït i hi haurà un primer premi d’un any de soci gratuïta a Cal Gorina.

D’altra banda, dijous 8 s’ha programat una xerrada organitzada per l’Assemblea Llibertària, a càrrec del col·lectiu feminista sabadellenc Justa Revolta, al voltant d’agressions sexistes. “Es vol fer èmfasi en les agressions sexistes que tenen lloc a les festes, que han patit una remuntada”. A continuació, es farà un sopar de tapes aptes per a vegetarians i, a les 21.30 h s’iniciarà un concert amb el grup La Púrria, que interpreta temes de temàtica no sexista i reivindica el rebuig a les agressions sexistes. Divendres 9, Cal Gorina tindrà parada al Correlocals, “tot i que aquest any no tindrem barraca al Vilabarrakes”, afegeix Marta Garro, de Cal Gorina.

I dissabte 10, Cal Gorina també s’afegeix al Vilagimcana que ha programat Vilabarrakes, en col·laboració amb altres entitats del municipi. En aquesta gimcana, que s’organitza per primer primer cop, hi pot participar tothom, des dels 0 als 99 anys. “Cal Gorina farà una pintada al carrer i obrirà la prova a les 6 de la tarda”, segons Garro.

Tots els dies de la Festa Major Popular de Cal Gorina el carrer del Centre estarà tallat al pas de vehicles rodats per al desenvolupament de les diverses activitats.

Per a cobrir despeses i finançar la Festa Major Popular, Cal Gorina “ha obert un crowdfunding amb Totsuma perquè els mecenes s’animin a finançar el concert i altres despeses associades a la Festa Popular”, explica Murcia. Es tracta d’una proposta que té la particularitat que “els beneficis van a Xadica, una associació digital en llengua catalana”, segueix Murcia. Els mecenes que facin una aportació tindran dret, si així ho desitgen, a beneficiar-se d’una recompensa: un xarrup, una sessió de contes, etc, d’entre totes aquelles que s’hagin proposat per part d’associacions vinculades a Cal Gorina. El crowdfunding estarà obert un màxim de 44 dies a partir d’aquest dimecres i “s’han d’aconseguir 1.600 euros”. La crida es promocionarà a través de les xarxes socials de Cal Gorina: facebook, twitter, i també als mitjans de comunicació locals com L’Actual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s