El documental del Mes: GRÈCIA REINVENTAR-SE PER SOBREVIURE. DIVENDRES 15 DE GENER A LES 20H A LA SALA D’ACTES DEL MIRADOR

GRÈCIA

REINVENTAR-SE PER SOBREVIURE

DIVENDRES 15 DE GENER A LES 20H A LA SALA D’ACTES DEL MIRADOR

PosterCATbaixa

Des de l’esclat de la crisi econòmica Grècia ha aparegut de forma freqüent a les pantalles dels nostres televisors. Un país que, com el nostre, ha sigut colpejat per una forta recessió i unes mesuresd’austeritat que han afectat una immensa part de la població hel·lena. Tot plegat ha anat acompanyat de fortes protestes ciutadanes que demanaven més justícia social i poder viure una vida digna.

Però mentre tot això passava, alguns grecs han decidit agafar les regnes del seu destí i buscar les solucions que el govern no ha estat capaç de donar-los. I han trobat que una nova forma de vida és possible.

Abans que la formació Syriza d’Alexis Tsipras guanyés les seves primeres eleccions, els antics ministre de finances i el primer ministre, Evànguelos Venizelos i Antonis Samaràs respectivament, eren el centre d’atenció dels polítics europeus. Grècia s’havia quedat sense líquid i es veia forçada a obeir unes normes dels prestamistes alemanys que reduïen de forma considerable l’estat del benestar grec, el país que va ser el bressol de la democràcia. En aquest context, la gent va haver de fer mans i mànigues per continuar vivint de forma digna. Alguns van trobar el camí capgirant les coses i començant de zero, amb uns patrons econòmics nous.

Tres protagonistes retraten un dels moments més durs de la història recent de Grècia i, a la vegada, constitueixen tres exemples d’una lluita per un món diferent, basat ens un paràmetres que s’escapen de la lògica abusiva del capital. Un d’ells és en Giorgos, un home de 50 anys que va perdre la casa i es va veure forçat a viure al carrer. Mica en mica ha pogut anar refent la seva vida gràcies a organitzacions solidàries que ajuden a les persones sense sostre. Actualment ha començat a treballar per ajudar a gent que es troba en la mateixa situació que va viure.

L’Ilias és un dels líders del conegut “moviment de la patata”, un grup d’activistes que vol eliminar els intermediaris per afavorir als agricultors i pagesos maltractats perles grans cadenes d’alimentació
I en Grigoris, un pare de família que decideix marxar d’Atenes i començar una nova vida al camp.
Mentre la crisi segueix ampliant les desigualtats arreu d’Europa, el coratge d’aquests tres personatges ens recorda que les persones podem canviar la nostra realitat diària.

Un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo. Pot ser aquesta crisi una oportunitat de reinventar-nos a nosaltres mateixos i com a societat? Un documental on Grècia podria ser qualsevol país d’una Europa devastada per la crisi, i on l’oportunitat d’una vida de qualitat existeix i està fonamentalment a les mans dels propis ciutadans.

unnamed

TRÀILER: https://www.youtube.com/watch?v=-INKkzVXDZ8

PRESENTA

:: FITXA TÈCNICA
Itàlia (2014) 78 min. VO en grec subtitulada en català

Direcció i guió: Elena Zervopoulou
Producció executiva: Elena Zervopoulou
Direcció de fotografia: Elias Adamis, Elena Zervopoulou Muntatge: Kenan Akkawi
So: Elena Zervopoulou
Música: Drog_A_Tek
Producció: One Vibe Films

:: PREMIS I FESTIVALS

DocsBarcelona International Documentary Film Festival – Espanya, 2015

Thessaloniki International Documentary Festival – Grècia, 2014 IDFA Docs for Sale – Holanda, 2014
Millennium International Documentary Festival – Bèlgica, 2015

:: LA DIRECTORA
Elena Zervopoulou va estudiar etnopsicologia a la Universitat de París 5.
Ha treballat amb famílies d’immigrants a París i ha fet de consultora de la UNESCO en un projecte sobre infants / nens i nenes al carrer a Madagascar. Té el màster d’Antropologia i Cinema Documental de la Universitat de Nanterre. Ha realitzat diversos projectes documentals per a ONG de tot el món.
Ha dirigit el curtmetratge Sea Gypsies (2012), part de la sèrie documental Why Poverty? de la BBC. Aquest és el seu primer llargmetratge.

Grecia_baixa

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s