Cicle de Cinema Mut a Cal Gorina.Tots el dijous de juliol a les 21:30


Ara fa uns 100 anys s’expandia pel món un nou llenguatge visual: les imatges en moviment, i amb ell un nou espectacle públic: el cinema. Amb els anys això ha anat evolucionant, però poc ens recordem que aquest espectacle va nèixer sense so, mut. Poc a poc en aquelles sessions s’hi va anar afegint acompanyaments de piano, i fons musicals fins que es va incorporar definitivament la banda sonora a les pel·lícules a finals dels anys 20.
Avui a l’era de la imatge digital se’ns fa gairebé inconcebilble les imatges sense audio, però si actualment pot guanyar un oscar una pel·lícula muda, perquè no podem gaudir nosaltres una estona d’unes sessions  de cinema mut, tal qual va nèixer?
Les sessions estaran protagonitzades per coneguts actors clàssics del cinema d’humor d’aquella època, com Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harold Lloyd, i altres no tan coneguts com Max Linder, Ben Turpin, Larry Semon, etc. Tots ells amb el temps i amb l’aparició del sonor van desaparèixer de
la gran pantalla,  però van aconseguir sobreviure i triunfar mitjançant un format en 8mm més accessible per poder gaudir de les projeccions a domicili. Format que va alimentar durant 30 o 40 anys animades sessions de cinema familiar com les que ara us proposem.
Cada dijous del mes de juliol a les 21.30h, al pati de Cal Gorina de Castellar del Vallès.
Anuncis

3 thoughts on “Cicle de Cinema Mut a Cal Gorina.Tots el dijous de juliol a les 21:30

  1. Penso que es una gran idea la que heu tingut. Serà molt bo poder reviure aquest tipus de cinema tan extraordinari i de tan bons artistes. Espero que sigui un èxit total, compteu amb mi i gràcies per la vostra iniciativa.
    Josep Vidal

  2. Llàstima que sigui al mateix mes, dia i hora que les sardanes 😦 poques que ens en fan…

    http://www.castellarvalles.cat/Descriptius/descriptiu_detall/_sqVDweuBhyYGzT36OgpV8Qmjl-6uOYqgmJefoXNwVTk

    Del 5 al 19 de juliol
    Les sardanes tampoc faltaran en les Nits d’Estiu de 2012. Enguany s’han previst tres propostes, que tindran lloc els dijous 5, 12 i 19 de juliol a la plaça del Mercat. Hi seran presents les cobles Ciutat de Girona, Lluïsos de Taradell i Jovenívola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s